În expoziţia sa „Memory in (Post-)Totalitarianism“ Martin Krenn parcurge un traseu vizual ce înfăţişează diferite locuri istorice, monumente comemorative şi arhive ce analizează evoluţia istorică a politicilor memoriei şi istoriei în multiplele sale forme. Artistul inventariază urmele comuniste şi fasciste cu ajutorul fotografiilor si a unor serii de interviuri urmărind modul în care este remodelat spaţiul politic în societăţile post-totalitare, modul în care istoria este împărtăşită şi modul în care ne raportăm faţă de locurile comemorative.
Martin Krenn s-a născut în 1970 la Viena şi a studiat la Universitatea de Arte Aplicate şi la Universitatea de Muzică (Secţia Muzică Electronică) din Viena. Din 2002 până în 2006 a predat la Academia de Arte Frumoase din Viena. Începând cu 2006 predă la Universitatea de Arte Aplicate din Viena. Krenn analizează şi discută în lucrările sale teme socio-politice. El foloseşte diferite medii precum fotografia, filmul şi internetul pentru a dezvolta proiecte care sunt prezentate în expoziţii, pe internet sau în spaţiul public. www.martinkrenn.net
Expoziția a fost organizată în București de Centrul de Introspecţie Vizuală / Asociaţia pepluspatru în colaborare cu Forumul Cultural Austriac, iar vernisajul a avut loc vineri 12 Noiembrie ora 19.00.
Cei interesați pot vizita expoziția în perioada 12 noiembrie - 24 decembrie 2010 după următorul program: Miercuri - Vineri: 15.00 – 19.00; Sâmbătă: 14.00 – 18.00, sau prin programare: 0747 346 924. Adresa CIV: Str. Biserica Enei nr. 16, Bucuresti, sector 1 (lângă Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”).
Mai multe detalii despre expoziţie la: http://www.pplus4.ro/mainro.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu