StatCounter

miercuri, 11 iunie 2014

Lansare de carte: Cornel Ciomâzgă, Se întorc morții acasă



Volumul „are un subiect «împrumutat tot din realitate», cum zice autorul, având ca personaje principale un călău şi victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa incredibilă, spre a trăi împreună o experienţă incredibilă.”
Pe 23 iunie la ora 14.00, la Biblioteca Naţională a României, va avea loc lansarea cărţii . Vor participa Academicianul Eugen Simion, Pr. Profesor Nicolae Bordașiu (supravieţuitor al temniţelor comuniste, fost membru al Rugului Aprins, cunoscător al unuia dintre personajele principale ale cărţii), scriitorul teolog Florin Caragiu.
Mai multe detalii despre carte în articolul semnat de Dana Andronie în Jurnalul Național, de unde am preluat și informațiile de mai sus.

Masă rotundă cu tema: „80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și URSS. Retrospectivă istorică

Centrul de Studii Ruse și Sovietice „Florin Constantiniu” (INST) îi invită pe cei interesați să participe în 18 iunie 2014, orele 11.00 - 13.00 la masa rotundă cu tema:  „80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și URSS. Retrospectivă istorică. Participă: Dr. Alexandru - Murad Mironov, Prof. univ. dr. Radu Ștefan Vergatti.
Evenimentul va avea loc la sediul INST, Str. Arh. Grigore Cerchez, nr. 16.