StatCounter

marți, 18 noiembrie 2014

Conferința internațională „După 25 de ani. Istoriile şi memoriile comunismului”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi Fundaţia Culturală „Memoria” organizează în 20 şi 21 noiembrie 2014 conferinţa internaţională După 25 de ani. Istoriile şi memoriile comunismului.
La 25 de ani după căderea comunismului în Europa centrală şi de est, memoria şi istoria acestuia rămân controversate. Pe de o parte, istoria comunismului în regiune stă sub semnul denunţării crimelor săvârşite de acest regim. Pe de altă parte, unii aduc în discuţie aşa-numitele „binefaceri” ale dictaturii proletariatului. Memoria comunismului este în continuare pulverizată, nostalgicii afirmându-se cu putere în spaţiul public, așa cum fosta nomenclatură de partid și de stat este deosebit de activă prin urmaşii de a doua generaţie. Martorii crimelor comunismului dispar cu o viteză mai mare decât se instituie locuri memoriale și muzee sau se scriu manuale.
Lucrările se vor desfăşura la sediul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), strada Povernei, nr. 6.
Pentru cei interesați redau mai jos programul conferinței: