StatCounter

marți, 3 aprilie 2018

Apariție editorială: Adrian Boda (ed.), „Eram toți ca frații…” Romii în armată în timpul regimului comunist. Interviuri de istorie orală


Volumul este o apariție inedită în peisajul istoriografic românesc și cuprinde, pe lângă studiul introductiv, 20 de interviuri, fragmente din povești de viață mai ample ale unor oameni obișnuiți, realizate de echipa Institutului de Istorie Orală din Cluj-Napoca în cadrul proiectului „Povestea Nespusă. O istorie orală a romilor din România”, derulat între 2009-2014.
Volumul a apărut la Editura Mega din Cluj-Napoca.

Apariție editorială: Primul Cardinal al românilor Iuliu Hossu eminentă personalitate a Bisericii și Neamului Românesc


Volumul cuprinde actele Simpozionului omagial cu același titlu, ce a avut loc în Gherla în data de 18 iunie 2017, eveniment care și-a propus „recuperarea și evocarea, la o distanță de mai bine de 45 de ani, a figurii primului Cardinal al românilor – Episcopul Iuliu Hossu. Păstor de suflete și sfințitor de țară, Episcopul Iuliu Hossu a vestit Unirea de la Alba Iulia, a străbătut de nenumărate ori Transilvania și întreaga Românie – primind și apelativul de Episcop al Vizitațiilor Canonice, oferind din preaplinul dragostei sufletului său fiecărui om întâlnit, ocrotind orfanii, apărându-i pe cei slabi, de orice neam și lege și, mai ales, îndrumând sufletele pe drumul credinței.