StatCounter

miercuri, 11 ianuarie 2012

Vasile Tănase, Povestea asta e adevărată


„Povestea asta e adevărata”, de Vasile Tănase este cea mai nouă apariţie în colecţia FID - Fapte, Idei, Documente a Editurii Vremea.
Autorul spune povestea familiei sale, dar mai ales a tatălui său, Ivan Tănase, avocat şi fost fruntaş legionar din Giurgiu, care a fost urmărit de Siguranţa Statului şi mai apoi de Securitate, vreme de aproape 50 de ani, începând cu anul 1941. Ivan Tănase a fost închis în două rânduri (în 1941, pentru participare la „rebeliunea legionară”, vină de care a fost achitat, şi în 1952, pentru doi ani) şi a avut vreme de doi ani domiciliu obligatoriu (1954-1956).
Textul abundă de citate din dosarul lui Ivan Tănase, notele informative, procesele verbale şi celelalte documente fiind dovada tratamentului dur, inuman şi inutil la care au fost supuşi un invalid de război şi întreaga sa familie vreme de aproape jumătate de veac. La sfârşitul volumului, cele 80 de documente scanate din arhiva CNSAS dau mărturie de demnitatea şi statornicia convingerilor fostului legionar şi ale soţiei sale.
     Volumul este prefaţat de ing. N. Bengescu, are un format de 13 x 20 cm, 224 pagini şi poate fi comandat de pe site-ul editurii.
Informaţii preluate de pe blogul Editurii Vremea.