StatCounter

marți, 31 mai 2016

Dezvelirea Monumentului „Aripi” - În Memoria luptătorilor din rezistența anticomunistă 1945-1989




În 30 mai 2016 a avut loc în Piața Presei Libere un moment deosebit, plin de emoție: dezvelirea Monumentului „Aripi” - În Memoria luptătorilor din rezistența anticomunistă 1945-1989.
Așteptat de 26 de ani, după numeroase probleme și dificultăți, monumental dedicate tuturor celor care au murit și au suferit în anii comunismului a fost dezvelit ieri. Din păcate mulți dintre cei cărora le este dedicate nu au apucat să îl vadă. Alții au fost prezenți și m-am bucurat să le văd pe chipuri ușurarea de a vedea monumental finalizat, după atâta timp.
Felicitări celor care au contribuit la realizarea monumentului, care completează și compensează într-o oarecare măsură (insuficientă însă), ceea ce trebuia să se facă din 1990 încoace pentru cinstirea memoriei celor care au luptat, au murit sau au suferit în anii comunismului. Și îi menționez aici în mod special pe Constantin Ticu-Dumitrescu și Octav Bjoza (președinți ai Asociației Foștilor Deținuți Politic din România) și Președintele Emil Constantinescu.