StatCounter

luni, 2 mai 2011

International Summer School Sarajevo 2011 “Human Rights and Transitional Justice”

Pentru cei interesaţi de drepturile omului şi de justiţia de tranziţie, organizatorii "International Summer School Sarajevo 2011: Human Rights and Transitional Justice” 18 July - 31 July 2011, anunţă deschiderea sesiunii de aplicaţii.
Mai multe detalii  aici.

Mărturisitorii - Minuni. Mărturii. Repere

 Editura Lucman a lansat recent volumul „Mărturisitorii - Minuni. Mărturii. Repere”, îngrijit de Ciprian Voicilă. Lucrarea, apărută cu binecuvântarea ÎPS. Justinian Chira,  are trei părţi: prima cu minuni făcute de sfintele moaşte de la Aiud sau de părintele Ilie Lăcătuşu, a doua cu interviuri cu foşti deţinuţi care L-au mărturisit pe Hristos în temniţele comuniste, iar a treia cu diferite materiale despre cinstirea noilor mucenici.

Detalii şi comenzi aici
Cuprinsul cărţii mai jos:

Lansare de carte: Hédi Fried: A treia viaţă


Miercuri, 4 mai 2011 ora 14 la Muzeul „George Enescu”, Calea Victoriei, nr. 141 va avea loc lansarea volumului A treia viaţă, semnat de Hédi Fried.
La eveniment participă, alături de autoare, Doina Jela şi Silvia Colfescu.

Fiică a unei familii de intelectuali evrei din Sighet, Hédi Fried a fost deportată la Auschwitz împreună cu întreaga familie, în perioada ocupaţiei maghiare a Ardealului de Nord. A supravieţuit, împreună cu sora sa, şi a ales să trăiască în Suedia. Istoria deportarii ei şi cea a inserării dificile într-o nouă societate au fost scrise în două carţi, apărute deja în româneşte (Frânturi dintr-o viaţă. Drumul la şi de la Auschwitz; Întoarcere la viaţă).
Personalitate marcantă a societăţii civile suedeze, Hédi Fried s-a remarcat prin activitatea neobosită pusă în slujba idealului înţelegerii şi bunei convieţuiri între oameni. Eforturile ei de a face cunoscut coşmarul Holocaustului sunt concretizate în volumul Pendulul vieţii.
Pornind de pe poziţiile profesiunii ei de psiholog, autoarea a oferit, de mulţi ani încoace, consiliere şi tratament supravieţuitorilor Holocaustului stabiliţi în Suedia. Organizarea unui centru, în care aceşti oameni suferind de traume profunde să fie întâmpinaţi cu căldură şi înţeleşi, este descrisă, cu talent si seriozitate, în volumul A treia viaţă.
Volumele pot fi comandate şi online, pe site-ul editurii: www.edituravremea.ro.