StatCounter

marți, 25 martie 2014

Apariție editorială; Oana Ilie, Propaganda politică. Tipologii şi arii de manifestare. (1945-1958)

„Doamna Oana Ilie abordează, în cartea de faţă, propaganda Partidului Comunist (Muncitoresc) Român în perioada cuprinsă între instaurarea guvernului Groza (martie 1945) şi retragerea Armatei Roşii (iulie 1958), interval de timp în care România a cunoscut o evoluţie adesea dramatică, generată de o multitudine de factori: context internaţional, ocupaţia sovietică, reorganizarea din temelii a societăţii, dispute la vârful puterii, distrugerea opoziţiei, moartea unor importanţi lideri politici în închisori (Iuliu Maniu, Lucreţiu Pătrăşcanu, Constantin Argetoianu etc.)...

Dezbatere: „Martor la mai multe sfârșituri de lume. Colecția Costică Acsinte, sursă pentru o istorie socială a secolului al XX-lea”


„Luni, 31 martie 2014, Facultatea de Istorie a Universităţii din București și Asociația Română de Istorie Socială organizează întâlnirea «Martor la mai multe sfârșituri de lume. Colecția Costică Acsinte, sursă pentru o istorie socială a secolului al XX-lea» în cadrul Serilor de istorie socială.
Vor participa la eveniment prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, decan al Facultății de Istorie a Universităţii din București, Cezar Popescu, realizator al site-ului www.colectiacosticaacsinte.eu și Ioan Cernău, muzeograf la Muzeul Județean Ialomița (MJI).