StatCounter

joi, 28 ianuarie 2016

Apariție editorială: Andrei Șiperco (ed.), Confesiunile elitei comuniste. România 1944-1965: Rivalităţi, represiuni, crime… Arhiva Alexandru Şiperco, vol. I


    Volumul „constituie una dintre cele mai atractive surse de informații pentru cei interesați de geneza comunismului românesc, instaurarea regimului comunist în România sau de biografiile nomenclaturiștilor români. Cartea cuprinde o serie de interviuri realizate de Alexandru Șiperco cu personaje mai mult sau mai puțin cunoscute ale mișcării comuniste din România, dar care au jucat un rol important în primele decenii de activitate ale PCdR/PMR. 

Apariție editorială: Cosmin Budeancă, Florentin Olteanu (coord.), Identități sociale, culturale, etnice și religioase în comunism


Mă bucur să anunț apariția volumului „Identități sociale, culturale, etnice și religioase în comunism, care reunește lucrările prezentate la ediția a IX-a a simpozionului internațional de la Făgăraș - Sâmbăta de Sus, derulat între 9-12 iulie 2014.
Volumul a apărut la Editura Polirom sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și a Memorialului Rezistenţei Anticomuniste „Ţara Făgăraşului”.
Pentru cei interesați redau mai jos cuprinsul volumului.