StatCounter

sâmbătă, 15 iunie 2013

Şcoala de Vară „Descoperă România instituţională. Evoluţia sistemului instituţional (1945-prezent)”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer şi Institutul Naţional al Patrimoniului, organizează Şcoala de Vară Descoperă România Instituţională în Bucureşti, în perioada 7-16 iulie 2013.
Şcoala de Vară le propune participanţilor o aprofundare a rolului pe care instituţiile publice îl deţin în societatea românească şi funcţia pe care acestea o îndeplinesc în ordinea socială. Programul este adresat studenţilor sau masteranzilor la unul din profilele: istorie, ştiinţe politice, relaţii internaţionale, studii europene, administraţie publică, management politic, marketing politic, drept, drept european, studii de apărare.

Apariție editorială: Mihail Fărcășanu, Viitorul libertății. Publicistica din țară și din exil (1944-1963)

Volumul a apărut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Ediție îngrijită de Pia Bader Fărcășanu, cu un cuvânt înainte de Dinu Zamfirescu.
Volumul conține o selecție de articole publicate de Mihail Fărcășanu în decursul a aproape 20 de ani, din 1944 până în 1963, reprezentând un prețios document de epocă prin mărturiile unei personalități direct implicate, în calitatea sa de fruntaș al PNL, în numeroase evenimente de primă importanță din țară și apoi din exil. Dacă publicistica din exil acoperă perioada cea mai întinsă, din 1948 până în 1963, poate și mai interesantă este publicistica din țară, reprezentată în principal de editorialele din ziarul Viitorul. Addenda cuprinde eseul „Libertate și existență” din 1942 – o piatră de hotar în evoluția jurnalistică și politică a autorului –, precum și un mic fragment de roman.
Din cuprins: