StatCounter

luni, 21 noiembrie 2011

Întâlnire cu Richard Cummings - fost Director of Security al posturilor de radio „Europa Liberă” şi „Libertatea” din München

Editura Adevărul, Institutul Român de Istorie Recentă şi Departamentul de Istorie a Românilor şi a Sud-Estului European organizează luni, 28 noiembrie, ora 10:30 o întâlnire a lui Richard Cummings cu studenţii Facultăţii de Istorie. Întâlnirea (din sala mare a bibliotecii Facultăţii de Istorie) este deschisă tuturor celor interesaţi.
Richard H. Cummings s-a născut în statul Massachusetts în 1944 şi a absolvit Boston University, unde s-a specializat în studii sovietice şi est-europene. În anii ’60, în timp ce servea în cadrul forţelor aeriene, a studiat limba rusă la Indiana University, după care a îndeplinit mai multe misiuni în Germania (Berlin) şi în Turcia. Revenit la Boston, a activat în cadrul Serviciului de Imigraţie şi Naturalizare al SUA.
În 1980 a acceptat poziţia de Director of Security al posturilor de radio Europa Liberă şi Libertatea (REL/RL) din München. Timp de 15 ani, el a răspuns de garantarea securităţii sediului şi angajaţilor din München, dar şi de protejarea staţiilor de emisie din Germania, Spania şi Portugalia.
După 1989, tot lui i-a revenit răspunderea asigurării protecţiei noilor redacţii deschise la Bucureşti, Praga, Sofia, Varşovia, Budapesta şi Moscova.
    Richard Cummings va fi prezent şi la Târgul de carte Gaudeamus, unde îşi va lansa cartea Securitatea contra Radio Europa Liberă - din culisele Războiului Rece. Evenimentul va avea loc în 26 noiembrie, ora 16, la standul Editurii Adevărul.
    Informaţii preluate de pe site-ul IRIR.