StatCounter

joi, 20 martie 2014

Apariție editoriala: „Arhivele Totalitarismului”, an XXI, nr. 80-81, 3-4/2013



Semnalez apariția revistei „Arhivele Totalitarismului”, an XXI, nr. 80-81, 3-4/2013, a Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului.
Pentru cei interesați redau mai jos cuprinsul acesteia.

Apariție editorială: Arhivele Totalitarismului, an XXI, nr. 78-79, 1-2/2013


Semnalez apariția revistei „Arhivele Totalitarismului”, an XXI, nr. 78-79, 1-2/2013, a Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului.
Pentru cei interesați redau mai jos cuprinsul acesteia.

O nouă dezbatere organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană: „România interbelică. Continuități și diferențe”

Joi, 27 martie ora 18.00, la Biblioteca Academiei Române (Calea Victoriei, nr. 125) va avea loc  o nouă dezbatere organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană: „România interbelică. Continuități și diferențe”
«Care este imaginea pe care o avem despre perioada interbelică în istoria României? A fost momentul de dezvoltare accelerată a țării sau este doar un mit? Ce era România interbelică – societatea în care se afirmau nume ale culturii românești precum Mircea Eliade, Emil Cioran ori Mihail Sebastian - sau comunitatea în care 2 din 5 oameni nu știau să citească? Era sistemul politic o democrație funcțională și un reper pentru posteritate? Avea clasa politică a epocii un caracter meritocratic?