StatCounter

luni, 8 ianuarie 2018

Apariție editorială: Daniel Popa, Am ținut de brazda noastră. Împotrivirea la colectivizare în județul Galați


A apărut la Editura Academia Civică a cincea lucrare în seria „Recviem pentru țăranul român”, Daniel Popa, Am ținut de brazda noastră. Împotrivirea la colectivizare în județul Galați.
Volumul, editat de Virginia Ion și Traian Călin Uba, conține 43 de interviuri din Arhiva de istorie orală a Memorialului Sighet cu țărani din 14 comune din județul Galați, participanți la revoltele împotriva colectivizării sau martori ai acestui proces de preluare forțată a pământului de către autoritățile comuniste. Interviurile au fost realizate de Daniel Popa în septembrie 1997.

Apariție editorială: Andreea Cârstea (ed.), Nu poate trăi țăranu’ fără pământ. Revoltele țăranești din Arad și Bihor (vara anului 1949)


A apărut la Editura Academia Civică a șasea lucrare în seria „Recviem pentru țăranul român”, Andreea Cârstea (ed.), Nu poate trăi țăranu’ fără pământ. Revoltele țăranești din Arad și Bihor (vara anului 1949).
Volumul conține un studiu introductiv de Andreea Cârstea și 32 de interviuri cu țărani din 8 comune din județele Arad și Bihor, participanți la revoltele împotriva colectivizării din vara anului 1949.

Apariție editorială: Nicolae Carandino, Nopți albe și zile negre. Memorii din închisorile și lagărele comuniste

A apărut la Editura Academia Civică o nouă ediție a memoriilor lui Nicolae Carandino, Nopți albe și zile negre. Memorii din închisorile și lagărele comuniste, cu o anexă de fotografii și un CD cu fragmente din înregistrarea audio a memoriilor în lectura autorului.
Ediția a fost îngrijită de Paul Lăzărescu, cu note de Andrea Dobeș.