StatCounter

marți, 17 martie 2015

Imaginea comunismului: după 25 de ani. Concurs naţional de grafică pentru studenţi şi masteranzi


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) îi invită pe studenţi şi masteranzi să surprindă într-o lucrare grafică un aspect al perioadei comuniste din România.
Scopul concursului este de a stimula interesul tinerilor pentru istoria recentă a României şi de a-i determina să mediteze asupra naturii totalitare şi represive a regimului comunist.
În urma jurizării, cele mai bune lucrări vor fi reunite într-o expoziţie şi un carnet grafic.
Data limită de transmitere a lucrărilor este 15 mai 2015.
Mai multe detalii referitoare la concurs pot fi găsite pe site-ul IICCMER.

Festivalul de Film Documentar One World Romania - ediția a VIII-a, 16-22 martie 2015


În perioada 16-22 martie 2015 se desfășoară în București a VIII-a ediţie a Festivalului de Film Documentar Dedicat Drepturilor Omului ONE WORLD ROMANI.
Organizat de către Asociaţia One World Romania şi Centrul Ceh Bucureşti sub motto-ul „kino-maidan”, festivalul de anul acesta îşi aşteaptă vizitatorii cu filme şi evenimente care vor pune în discuţie unele dintre cele mai presante probleme ale societăţii actuale. Proiecţiile prezentate la această ediţie vor purta spectatorii pe maidanele de pe cinci continente şi vor include documentare nominalizate la premiile Oscar 2015, documentare româneşti noi şi filme dintre cele mai surprinzătoare ca abordare şi temă.


Conferința Națională Comunismul Românesc – ediția a V-a (2015)

În 26-27 martie 2015 Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității și Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer organizează ediția a V-a Conferinței Naționale Comunismul Românesc.
Pentru cei interesați redau mai jos programul evenimentului: