StatCounter

vineri, 7 februarie 2014

Dezbatere dedicată literaturii în comunism: „Oglinzi ale realului şi literaturi în oglindă. Reprezentări ale comunismului în literatura română”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) organizează vineri, 14 februarie, începând cu ora 16.00 la Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană nr. 5, Bucureşti), prima întâlnire din seria de dezbateri dedicate literaturii, „Oglinzi ale realului şi literaturi în oglindă. Reprezentări ale comunismului în literatura română”, care îi va avea ca invitaţi pe scriitorii Ana Blandiana şi Romulus Rusan.
Cu ocazia lansării seriei de dezbateri cu şi despre scriitorii români, organizate de IICCMER, alături de invitaţi vor interveni Andrei Muraru (preşedinte executiv IICCMER), Carmen Muşat (Universitatea din Bucureşti/Observator cultural) şi Camelia Runceanu (IICCMER).

Apariție editorială: Mariana Lustig-Weiss, Tata mi-a povestit. Amintirile lui Tiberiu Lustig


A apărut în 2013 în Israel volumul Tata mi-a povestit. Amintirile lui Tiberiu Lustig, semnat de Mariana Lustig-Weiss.
Acesta cuprinde amintirile lui Tiberiu Lustig – „distins medic originar din Transilvania, stabilit de patru decenii în Israel – consemnate cu fidelitate, de fiica sa Mariana Lustig-Weiss.”
Volumul completează un altul, „apărut cu aproape două decenii în urmă şi întitulat Familia mea - şase generaţii de evrei din Ardealul de Nord,  apărut în 1996, tot în Israel, şi tradusă în 1999, în limba ebraică.”
Mai multe detalii despre carte pot fi citite aici.