StatCounter

marți, 10 iunie 2014

Lansare de carte: Kiki Skagen Munshi, „Şoapte în Bucureşti/ Whisper in Bucharest”


Fundaţia Europeană Titulescu şi Editura Compania au plăcerea să vă invite miercuri, 11 iunie a.c., orele 16:30, la lansarea celui mai recent volum semnat Kiki Skagen MunshiŞoapte în Bucureşti/ Whisper in Bucharest – în versiunea originală şi în cea tradusă în limba română. Cuvântul înainte aparţine acad. Dinu C. Giurescu iar traducerea Ioanei Ilie şi Adinei Kenereş.
„O fostă directoare a Bibliotecii Americane şi fost consilier al Ambasadei SUA la Bucureşti preţ de câţiva ani a scris o poveste care e pură ficţiune, aşezată însă pe o documentare adevărată. Cu mult talent de la bunul Dumnezeu şi cu bună-credinţă faţă de autentica ei experienţă în România, a scris un text care te ţine cu sufletul la gură ca un roman de aventuri, dându-ţi ici-colo ameţeli cu locuri, secvenţe, situaţii, zvonuri şi figuri atât de familiare, că te întrebi dacă totul e chiar aşa sau ai visat puţin.” (Adina Kenereş)
Mai multe detalii despre volum pe site-ul Fundației Titulescu.

Conferinţă naţională: „Marele Război” - cauză a totalitarismului în secolul XX?, Bucureşti, 12 iunie 2014


În 12 iunie 2014, Institutul Naţional pentru  Studiul Totalitarismului organizează Conferinţă naţională: „Marele Război” - cauză a totalitarismului în secolul XX?
Pentru cei interesați redau mai jos programul evenimentului.