StatCounter

luni, 24 august 2009

Cicerone Ioniţoiu, Memorii, vol I. Din ţara sârmelor ghimpate, Editura Polirom, Iaşi, 2009.


A aparut la Editura Polirom din Iasi primul volum al memoriilor lui Cicerone Ioniţoiu (Memorii. Din ţara sârmelor ghimpate). Volumul a fost ingrijit de mine si de colegul meu Andrei Lascu.

În acest volum autorul rememorează o parte din cele mai importante momente ale vieţii sale petrecute în România, unele din ele aflate la incidenţa cu marea istorie. Din punct de vedere cronologic, volumul prezintă perioada instaurării regimului comunist, lupta pentru păstrarea libertăţilor democratice, represiunea comunistă, procesele şi cei 10 ani de detenţie în închisori şi lagăre, dificultăţile reintegrării socio-profesionale şi demersurile în vederea primirii acceptului de a emigra în Franţa, în 1979.
Pe lângă descrierea unor evenimente la care a fost martor şi participant, autorul evocă şi o serie de personalităţi, dar şi oameni simpli, cu care a intrat în contact pe parcursul anilor.
Documentele şi fotografiile de la final completează în mod fericit volumul, oferind detalii interesante atât despre autor cât şi despre perioada comunistă.

Volumul a aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania.

Detalii şi comenzi la http://www.polirom.ro/catalog/carte/memorii-volumul-i:-din-tara-sirmelor-ghimpat-3485/

Niciun comentariu: