StatCounter

joi, 28 aprilie 2011

Proiectul educaţional: Drepturile omului în istoria recentă a României

 Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc lansează proiectul educaţional Drepturile Omului în Istoria Recentă a României. Programul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, precum şi învăţătorilor şi profesorilor care lucrează ei. Scopul programului este formarea şi consolidarea valorilor democratice în rândul elevilor şi profesorilor, precum şi dezvoltarea unei didactici bazate pe o pedagogie a libertăţii, a educaţiei pentru diversitate, a respectului pentru drepturile omului şi a educaţiei civice.

Proiectul inculde crearea unui curriculum pentru activităţi extraşcolare şi cele de tip „şcoala după şcoală” pentru elevii de gimnaziu, publicarea unor materiale didactice pentru elevi şi profesori pe tema drepturilor omului, organizarea de cursuri de formare pentru profesori şi a unor concursuri şi campanii civice pentru elevi şi organizarea unei tabere de iarnă la finalul lui 2011.

Calendar:
Lansarea curriculumului pentru activităţi extraşcolare – Mai 2011
Publicare materiale didactice – Mai 2011
Cursuri de formare pentru învăţători şi profesori care predau discipline umaniste – Mai - Iunie 2011
Concursuri de campanii civice – Septembrie - Noiembrie 2011
Tabara de iarnă – Decembrie 2011

Proiectul este susţinut de Ambasada Olandei la Bucureşti, Fundaţia Konrad Adenauer, Asociaţia Profesori de Istorie – CLIO şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Mai multe detalii pe www.crimelecomunismului.ro

Niciun comentariu: