StatCounter

miercuri, 8 iunie 2011

Lansare de carte la Zalău: Flavia Coposu „Amintiri povestite. Amintiri trăite”

Fundaţia „Corneliu Coposu”, filiala Zalău, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă şi Centrul de Cultură şi Artă Sălaj organizează vineri, 10 iunie, de la ora 13.00, în Sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean, lansarea cărţii Amintiri povestite. Amintiri trăite, scrisă de Flavia Coposu, sora marelui Corneliu Coposu.
„Cartea reprezintă un adevărat document istoric pentru Sălaj şi, în special, pentru Bobota. Flavia Coposu rememorează perioada pe care familia Coposu a petrecut-o la Bobota, până la Dictatul de la Viena, din 1940. Vorbim de perioada cea mai fericită a vieţii familiei Coposu. Surorile spun că în timpul prigoanei din timpul comunismului se refugiau în amintirile legate de Bobota şi Sălaj”, explică dr. Marin Pop, preşedintele filialei Zalău a Fundaţiei „Corneliu Coposu”.
La eveniment vor participa autoarea, Flavia Coposu, cât şi Rodica, cealaltă soră a lui Corneliu Coposu. Surorile Seniorului vor rememora pentru cei prezenţi momente mai puţin cunoscute din copilăria şi adolescenţa fratelui lor şi amintiri legate de viaţa familiei Coposu în Bobota.
Cartea a fost editată cu sprijinul Academiei Civice, iar prima lansare a avut loc săptămâna trecută, la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighetu Marmaţiei.
 Informaţie preluată de pe blogul: Bârlogul PNŢCD.

Niciun comentariu: