StatCounter

luni, 17 octombrie 2011

Arh. Gheorghe Leahu, Bucureşti. Portret în acuarelă

Albumul Bucureşti. Portret în acuarelă, de arh. Gheorghe Leahu este este cea mai recenta apariţie în colecţia „Planeta Bucureşti” a editurii Vremea, şi reprezintă o lucrare deosebit de importantă pentru cunoaşterea arhitecturii Capitalei. Scrisă şi ilustrată de unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi bucureşteni, care a jucat un rol de seamă în devenirea chipului actual al oraşului, cartea conţine un mare număr de acuarele înfăţişând clădiri importante, pieţe, monumente, dintre care unele au fost deja distruse. Astfel, această carte se va institui într-un memento al istoriei oraşului, un gest eficient de apărare şi popularizare a patrimoniului bucureştean.
Studiul introductiv şi legendele ilustraţiilor sunt traduse în engleză, franceză şi germană.

Bucureşti. Portret în acuarelă e darul pe care-l fac eu celor ce mai iubesc Bucureştiul, celor care s-au născut, au copilărit şi s-au format aici ca oameni, dar mai ales sutelor de mii de bucureşteni plecaţi şi înainte de 1989 şi după, spre toate colţurile lumii.
Pentru ei, albumul meu e o casetă fermecată de amintiri, prin care vor revedea străzi şi case pe care le-au cunoscut, pe care le-au admirat, sau în preajma cărora au trăit." (Arhitect Gheorghe Leahu)
Albumul are 214 pagini color, format 22,5 x 22,5 cm şi poate fi comandat de pe site-ul editurii Vremea.

Niciun comentariu: