StatCounter

marți, 7 mai 2013

Conferință: „Nichita înainte și după marginalizare”

Invitatul ediţiei de joi, 9 mai 2013, ora 18:00, a Conferinţelor „Mircea Vulcănescu” ce se desfășoară în Studioul Horia Bernea al Muzeului Țăranului Român, va fi prof. univ. dr. Sorin Dumitrescu, care va vorbi despre Nichita înainte și după marginalizare, despre necunoscuta conjuncție dintre Nichita și Rafael Noica și despre testamentul metalingvistic al poetului.
Sorin Dumitrescu este pictor și grafician, discipol al Părintelui Constantin Galeriu, profesor universitar la Universitatea Națională de Arte București, membru corespondent al Academiei Române din 2006. În 1969 absolvă Institutul de arte frumoase din București, la clasa maestrului Corneliu Baba.
Este Fondatorul Editurii și Fundației Anastasia, precum şi inițiatorul și curatorul galeriei Catacomba, al cărei program s-a remarcat în anii 1992-2001 prin promovarea pe simeze și, în general, în spațiul dezbaterii publice, a unei arte de mare anvergură spirituală.
În cariera sa de peste 35 de ani se pot distinge trei perioade importante, una de inspiraţie combinată baroc şi expresionism, din anii 1970, o alta de definire semiotică, de explorare a semnelor şi sensurilor acestora, din anii ’80 şi o treia, definitorie după 1990, în care artistul plastic pune în valoare viziunea sa asupra artei bizantine şi cea a ortodoxismului românesc.

Niciun comentariu: