StatCounter

vineri, 17 mai 2013

Expoziție: Herta Müller - Cercul drăcesc al cuvintelorViaţa şi opera autoarei germane de origine română, deţinătoare a Premiului Nobel, reprezintă punctul central al acestei expoziţii multimedia realizată de Geothe-Institut în parteneriat cu Literaturhaus Berlin. O expoziţie exhaustivă care începe cu evocarea copilăriei autoarei, petrecută în Banat, şi care se încheie cu momentul decernării Premiului Nobel pentru Literatură. Sunt prezentate documente şi fotografii de familie, înregistrări ale unor interviuri cu autoarea, precum şi colajele mai puţin cunoscute ale acesteia. La vernisaj vor fi prezenți Ernest Wichner, director al Literaturhaus Berlin și vechi prieten al Hertei Müller, precum și traducătoarea acesteia, Corina Bernic.
Bookfest va găzdui o dezbatere despre literatura de limbă germană din România, iar pe 2 iunie o masă rotundă cu traducătorii și tovarășii de drum ai Hertei Müller.
Concept: Lutz Dittrich şi Ernest Wichner, Literaturhaus Berlin
În cooperare cu Biblioteca Națională a României.
Expoziția va fi vernisată în 22 mai, ora 19.00, la Biblioteca Națională a României, Bd. Unirii Nr. 22, sector 3 și va putea fi vizitată până în 28 iunie.

Niciun comentariu: