StatCounter

vineri, 20 septembrie 2013

Apariție editorială: Liviu Vălenaș, Fabrica de dosare„Prin Fabrica de dosare, Liviu Vălenaș continuă munca tenace de investigare a arhivelor Securității.
Ca și în volumul precedent, Fabrica de spioni, sunt publicate sinteze, mărturii ale torționarilor și victimelor, documente de arhiva, inclusiv câteva dosare din cele două milioane pe care DSS le-a întocmit în perioada 1948-1989.
Este o frescă aproape vie a unui trecut totalitar, de ale cărui sechele suferim cu toții, până în ziua de astăzi.Autorul ne dezvăluie un peisaj politic, social și uman teribil de trist: ofițeri de Securitate, care își ascund cu greu, sub masca profesionalismului, cinismul și, nu în ultimul rând, armata lor de delatori, oameni obișnuiți, majoritatea striviți de un destin necruțător, dar din păcate, printre ei, și figuri marcante din crema inteligenței românești.
Este o carte care îndeamnă, nu la răzbunare și ură, ci la o cunoaștere mai rece a istoriei recente a României, tocmai pentru ca generațiile viitoare să nu o repete.
Fie și numai pentru acest lucru, activitatea lui Liviu Vălenaș se cuvine a fi apreciată.”
Informații preluate de pe site-ul Editurii Saeculum.

Niciun comentariu: