StatCounter

miercuri, 2 octombrie 2013

Vernisaj de expoziție: Silvia Radu, „Grădina cu îngeri”


Academia de Studii Economice din Bucureşti găzduieşte în zilele următoare expoziţia ''Grădina cu îngeri şi portrete ale mărturisitorilor din temniţele comuniste'' a artistei plastice Silvia Radu.
Vernisajul a avut loc miercuri, 2 octombrie, ora 17,00, în clădirea din Piaţa Romană.
În cadrul expoziţiei, alături de „Grădina cu îngeri”, vor fi prezentate pentru prima dată 14 lucrări cu chipuri ale mărturisitorilor din închisorile comuniste, precum Valeriu Gafencu, Vasile Voiculescu, Părintele Sofian Boghiu, Radu Gyr, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Arsenie Boca, Mircea Vulcănescu, Părintele Daniil Sandu Tudor.
Într-o declaraţie pentru AGERPRES, artista Silvia Radu a subliniat că, prin aceste portrete ale celor care au suferit în temniţele comuniste, a dorit în primul rând să adreseze un îndemn tinerilor de a-şi alege adevărate modele ale neamului românesc. „Avem atâtea modele minunate în istoria noastră. Generaţii întregi s-au sacrificat pentru credinţă, neam şi pentru ţară. Tinerii trebuie să afle aceste minunate modele. Pleacă pe meleaguri străine fără să ştie ce bogăţie au în această ţară. Se pare că noi, generaţiile mai în vârstă, suntem vinovate pentru că nu i-am învăţat. Dar nu este încă momentul pierdut.”
Prezentarea expoziţiei a fost făcută de Dan Hăulică, preşedintele de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă. Un recital de poezii-rugăciune ale celor din închisori a fost susţinut de cunoscuta actriţă Maria Ploae.
Informații preluate de pe site-ul AGERPRES.

Niciun comentariu: