StatCounter

luni, 3 martie 2014

Concurs naţional pentru elevii de liceu „O zi in comunism: file de jurnal «secret»”


IICCMER, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale și Fundația Konrad Adenauer lansează un nou concurs naţional cu tema „O zi în comunism: file de jurnal «secret»”. Concursul urmăreşte să-i stimuleze pe elevi să-și folosească imaginaţia şi creativitatea pentru a scrie un eseu pe subiectul de mai sus, eseu care să ia forma unei intrări de jurnal personal.
Astfel, participanţii trebuie să aleagă o zi din intervalul 1944-1989 şi să facă referire la cum regimul comunist a influenţat vieţile oamenilor. Printre temele care pot fi abordate se numără evenimentele conexe procesului de comunizare, mişcările de rezistenţă armată anticomunistă, represiunea împotriva opozanţilor regimului, universul concentraţionar, colectivizarea, revoluţia din Ungaria din 1956, eliberarea deţinuţilor politici, procesul de industrializare, momentul 1968, viaţa cotidiană în comunism, disidenţă, evenimentele din 1989 precum şi orice alte subiecte legate de istoria comunismului românesc.

Proiectul îşi propune să crească interesul tinerilor pentru istoria recentă a României prin stimularea cercetării personale şi a reflecţiei asupra unei perioade istorice care marchează încă evoluţia şi dezvoltarea societăţii româneşti. Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII de la liceele din România. 
Câștigătorii vor putea participa la Școala de vară de la Făgăraș - Sâmbăta de Sus (elevii din clasele IX-XI), respectiv la Universitatea de vară de la Râmnicu Sărat (elevii absolvenţi ai clasei a XII-a). Data limită de trimitere a eseurilor: 17 mai 2014
Şcoala de vară de la Făgăraş-Sâmbăta de Sus: 9-16 iulie 2014
Pentru informaţii despre ediţiile precedente ale şcolilor de vară organizate de IICCMER, vă rugăm să vizitaţi http://www.iiccr.ro/ro/proiecte/proiecte_educationale/elevi/scoala_de_vara/.
Mai multe detalii pe site-ul IICCMER, de unde am preluat și aceste informații.

Niciun comentariu: