StatCounter

marți, 7 octombrie 2014

Lansarea oficială a filmului „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu


Cel mai recent lungmetraj de ficțiune semnat de regizorul Nicolae Mărgineanu, „Poarta Albă”, va putea fi văzut pe marile ecrane din data de 17 octombrie 2014. Filmul „Poarta albă” este inspirat din fapte reale și descrie ororile din timpul construirii Canalului Dunăre - Marea Neagră. Este o poveste despre prietenie și solidaritate într-un univers întunecat și nedrept, o poveste despre speranță.
Filmul urmărește viața a doi studenți care, odată ajunși în lagărul morții ca deportați politici își dau seama că munca forțată la Canal nu are scopul construirii unei căi de transport între Dunăre și Marea Neagră ci crearea unui loc al suferinței organizate, unde cei indezirabili regimului comunist trebuie exterminați.
Scenariul este semnat de Nicolae Mărgineanu și de Oana Cajal și este inspirat în parte de cartea de mărturii „Vărul Alexandru”, scrisă de Adrian Oprescu și de cartea „Tortura pe înțelesul tuturor”, de Florin Constantin Pavlovici. La baza filmului au stat și mărturiile mai multor persoane care au fost închise în lagărele de muncă forțată de pe Canalul Dunare - Marea Neagră.
Distribuția filmului reunește actori precum Cristian Bota, Sergiu Bucur, Bogdan Nechifor, Marius Turdeanu, Mihai Bica, Tudor Smoleanu, Radu Bânzaru, Constantin Cojocaru, Virgil Aioanei, Ion Besoiu, Eugen Cristian Motriuc, Maria Ploae, Oana Mărgineanu.
Filmul va fi lansat oficial în data de 16 octombrie 2014, la Cinema Studio București, începând cu ora 19:00. 
Informații preluate de pe site-ul Artline.

Niciun comentariu: