StatCounter

miercuri, 8 iulie 2015

Programul celei de a X-a ediții a Simpozionului Internaţional de la Făgăraş - Sâmbăta de Sus : După 25 de ani. Evaluări și reevaluări istoriografice privind comunismul


În perioada 8-11 iulie 2015, la Academia „Brâncoveanu” din Sâmbăta de Sus, se desfășoară a X-a ediție a Simpozionului Internaţional de la Făgăraş - Sâmbăta de Sus, cu tema După 25 de ani. Evaluări și reevaluări istoriografice privind comunismul.
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc Evenimentul este organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Memorialul Rezistenţei Anticomuniste „Ţara Făgăraşului”, Fundaţia Culturală „Negru Vodă” Făgăraş şi Asociaţia Culturală „Mozaic”, cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer.
Început în 2006, simpozionul își propune să pună în discuţie trecutul recent şi să ofere istoricilor şi cercetătorilor români şi străini un cadru de dialog pe probleme legate de istoria comunismului, dar şi de a atrage atenţia asupra proiectului muzeal „Memorialul Rezistenţei Anticomuniste Ţara Făgăraşului”.
Cei intresați pot găsi programul evenimentului aici.

Niciun comentariu: