StatCounter

joi, 27 octombrie 2016

Lansare de carte: Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici, „Comunism inc.: Istorii despre o lume care a fost”


Miercuri, 2 noiembrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc lansarea cărţii „Comunism inc.: Istorii despre o lume care a fost”, de Ioan Stanomir și Angelo Mitchievici.
Evenimentul se dorește a fi o dezbatere despre curaj, compromis și memorie, alături de autori fiind prezenți Eugen Negrici, Andreea Răsuceanu şi Cristian Vasile.


„În Comunism inc.: Istorii despre o lume care a fost, Angelo Mitchievici şi Ioan Stanomir explorează zona de umbră constituită de «emigraţia interioară/exilul intern» din România comunistă. Este vorba de acel segment intelectual care, în cele două decenii dintre 1944 şi 1964, a refuzat să accepte dictatul Partidului Muncitoresc Român, ducând mai departe tradiţia libertăţii şi pluralismului.
Volumul propune o imagine în oglindă, prin contrapunerea celor două ipostaze care ilustrează condiţia intelectuală sub comunism: pe de o parte, participarea entuziastă şi complicitatea cu crima şi represiunea; pe de altă parte, asumarea demnităţii ca modalitate de reafirmare a umanismului şi pluralismului.
Comunism inc. este o suită de portrete ce redă complexitatea morală şi intelectuală a deceniilor în care se naşte Republica Populară Română. Ea este, simultan, o meditaţie despre turpitudinea intelectuală, dar şi un omagiu adus celor care, în tăcerea exilului sau a emigraţiei interne, au scris cu gândul la un viitor al libertăţii.”
Mai multe detalii despre volum pe site-ul Editurii Humanitas.

Niciun comentariu: