StatCounter

duminică, 5 martie 2017

Apariție editorială: Florian Banu, De la SSI la SIE. O istorie a spionajului românesc în timpul regimului comunist (1948-1989)

„Autorul abordează istoria complicată a Securității prin prisma cercetătorului și realizează o lucrare aprofundată și bine documentată fără a specula pe marginea informațiilor. Un demers academic temerar, această carte vine în continuarea publicării a sute de documente, studii de caz și lucrări memorialistice pentru a oferi o perspectivă unitară și academică asupra spionajului românesc.

Volumul îşi propune o familiarizare a cititorului tocmai cu elementele esenţiale pentru înţelegerea universului spionajului românesc din perioada regimului comunist, începând cu structurile organizatorice şi cu oamenii care au condus aceste structuri, trecând prin modalităţile de selectare şi antrenare a personalului şi încheind cu prezentarea succintă a câtorva direcţii de acţiune şi cazuri cu valenţe exemplificatoare.
Din cuprins: * Evoluţia organizatorică a spionajului românesc * De la revoluţionarii de profesie la activistul de partid. Șefii spionajului între 1948 și 1989 * Oamenii construiesc spionajul şi spionajul construieşte oamenii! * Din culisele operaţiilor secrete: intelligence, poliţie politică, dezinformare şi propagandă, spionaj economic”. 
Informații preluate de pe site-ul Editurii Corint, unde cei interesați pot găsi mai multe detalii.

Niciun comentariu: