StatCounter

vineri, 16 iunie 2017

Apariție editorială: Sergiu Flondor, Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuţi


Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți, apărută în Colecția Istorie cu blazon, așa cum o sugerează de altfel și titlul, împletește amintirile dulci ale unei copilării fermecătoare, petrecute într-o lume care își respecta ritmul și rânduielile, cu amarul celor două refugii, al părăsirii definitive a locurilor natale și al anilor grei de comunism.
Oricine a studiat istoria românilor în școală s-a intersectat, la lecțiile despre Marea Unire de după Primul Război Mondial, cu numele de Flondor. Una dintre cele mai importante personalități care au contribuit la unirea Bucovinei cu România a fost Iancu cavaler de Flondor. Dar familia militantului unionist nu era una proaspăt intrată pe scena istoriei. De sute de ani, neamul boieresc Albotă-Flondor-Ciudin fusese unul dintre cele mai importante din Bucovina, cu o prezență consistentă în viața politică și socială a Moldovei și, ulterior, a imperiilor austriac și rus, care au înglobat părți din principatul român.
Cartea lui Sergiu Flondor, publicată în Colecția Istorie cu blazon, ne prilejuiește întâlnirea cu amintirile unui descendent al acestei ilustre familii boierești moldovenești, care a primit titluri de noblețe în Imperiul Habsburgic.”
Mai multe detalii despre volum pe site-ul Editurii Corint, de unde am și preluat informațiile de mai sus.

Niciun comentariu: