StatCounter

vineri, 11 decembrie 2020

Apariție editorială, Radu Preda, Ion Vicovan (eds.), Martiriu și memorie din România comunistă. Acta Simpozionului Internațional „Dumitru Stăniloae” 2017

 
„Problematica vieții religioase în perioada totalitară, prețul foarte mare plătit pentru supraviețuirea instituțională și pildele de mărturie, dar și cele de lașitate sau duplicitate, nenumăratele forme de rezistență, multe neștiute, sau de compromis salvator, necompromițător – toate acestea, la trei decenii de la recîștigarea libertății, ne chestionează imperativ pentru un răspuns.

    Simpozionul Internațional «Dumitru Stăniloae» din 2017 a adus împreună pentru cîteva zile clerici și laici, profesori și cercetători, tineri născuți după 1989 și martori ai istoriei, din temnițele detenției anticomuniste sau din exil, teologi și istorici, sociologi și jurnaliști, diplomați și pedagogi, psihologi și muzeografi, pasionați de prezervarea locurilor memoriei și exploratori neobosiți ai arhivelor. Cum istoria comunismului este parte a celei largi, o aruncare a năvodului cunoașterii în adînc ajută la o mai bună încadrare și la înțelegerea fenomenului în toată amploarea lui.”

Radu Preda, Ion Vicovan

Informații preluate de pe site-ul Editurii Polirom, unde cei interesați pot găsi mai multe detalii.

Niciun comentariu: