StatCounter

vineri, 4 septembrie 2009

Lansare de carte: Cicerone Ioniţoiu, Memorii. Vol I. Din ţara sârmelor ghimpate. Polirom, Iaşi, 2009


Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, Editura Polirom şi Muzeul Municipiului Bucureşti

vă invită la lansarea volumului I din Memoriile lui Cicerone Ioniţoiu, Din ţara sârmelor ghimpate

Prezintă, alături de autor: Marius Oprea, Acad. Constantin Dimoftache, Doina Jela, Alex Stefănescu Octav Bjoza.

În acest volum autorul rememorează o parte din cele mai importante momente ale vieţii sale petrecute în România, unele din ele aflate la incidenţa cu marea istorie. Din punct de vedere cronologic, volumul prezintă perioada instaurării regimului comunist, lupta pentru păstrarea libertăţilor democratice, represiunea comunistă, procesele şi cei 10 ani de detenţie în închisori şi lagăre, dificultăţile reintegrării socio-profesionale şi demersurile în vederea primirii acceptului de a emigra în Franţa, în 1979.

Pe lângă descrierea unor evenimente la care a fost martor şi participant, autorul evocă şi o serie de personalităţi, dar şi oameni simpli, cu care a intrat în contact pe parcursul anilor. Documentele şi fotografiile de la final completează în mod fericit volumul, oferind detalii interesante atât despre autor cât şi despre perioada comunistă.

Volumul a aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania si a fost ingrijit de Cosmin Budeancă şi Andrei Lascu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc pentru un blog interesant

Anonim spunea...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!