StatCounter

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Lansarea volumului Lăcrămioara Stoenescu, „Memoria stigmatelor”


Marţi, 9 octombrie, Curtea Veche Publishing îi invită pe cei interesaţi la evenimentul de lansare a volumului „Memoria stigmatelor” de Lăcrămioara Stoenescu, ce va avea loc la librăria Mihail Sadoveanu (B-dul Magheru nr. 6-8), începând cu ora 17.00. La eveniment vor lua cuvântul, alături de autoare, istoricul Adrian Cioroianu şi scriitoarea Doina Jela.
Lăcrămioara Stoenescu a adunat în volumul „Memoria stigmatelor” 22 de interviuri cu foşti deţinţui politici. Aceşti purtători de stigmate morale sunt reprezentanţi ai tuturor celor care au înfruntat cu mult curaj nedreptăţile comuniste, pedepsiţi de un regim obtuz cu ani întregi de închisoare politică.
     Cartea se adresează atât celor interesaţi de regimul comunist, cât şi tinerilor care vor să cunoască istoria recentă, nemistificată, trăită de cei care au suferit pentru a o salva.

    „Cu pasiune, cu empatie sufletească şi cu o curiozitate proprie unui intelectual ce a trăit la rându-i experienţa stigmatului, doamna Lăcrămioara Stoenescu conturează destinele a 22 de români a căror tinereţe a fost, în parte, un calvar aflat sub semnul Dosarului.(...) Unele episoade par azi incredibile – şi poate că tocmai acest fapt ne dă, mai profund, măsura absurdităţii pe care regimul stalinist din România a transformat-o în practică de guvernare.”, declară Adrian Cioroianu.
Lăcrămioara Stoenescu (n. 22 februarie 1942 la Giurgiu) a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti în 1969. A fost profesoară la Colegiul „Cantemir-Vodă“ din Bucureşti. A debutat în 2007, la Curtea Veche Publishing, cu volumul memorialistic „Copii - duşmani ai poporului”. Este autoarea cărţii „De pe băncile şcolii în închisorile comuniste” şi al unor scenarii radiofonice după cartea „Copii - duşmani ai poporului: Am fost duşman al poporului” şi „Un om nevinovat”. De asemenea, a scris scenariile pentru „Deportaţi în Siberia”, „De o parte şi de alta a Prutului” şi „Şoimul Bucovinei”. Are în lucru numeroase proiecte legate de tema închisorilor comuniste şi a memoriei recente.
    Informaţii preluate de pe site-ul editurii Curtea Veche.

Niciun comentariu: