StatCounter

marți, 21 mai 2013

Eveniment comemorativ: Camilian Demetrescu: Acesta este Paradisul!

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Jockey Club Român, va marca un an de la trecerea la cele veşnice a lui Camilian Demetrescu, prin evenimentul Camilian Demetrescu: Acesta este Paradisul!
Acest eveniment este al doilea din seria Saloanele Memoriei Exilului Românesc, ce continuă tradiţia Saloanelor Institutului Naţional pentru Memoria Exilului Românesc. Întâlnirea din 23 mai îşi propune să evoce personalitatea marcantă a lui Camilian Demetrescu, artist plastic, critic de artă, publicist şi memorialist. În cadrul evenimentului vor fi proiectate fragmente din trei filme documentare din cadrul serialului „Memoria exilului românesc”, realizat de Marilena Rotaru. Mihaela Demetrescu, văduva artistului şi actorul Victor Rebengiuc vor vorbi despre cel care, din exilul său italian, a fost un apărător al libertăţii, înţeleasă în cea mai rafinată formă a ei, libertatea de expresie.
Evenimentul va avea loc joi, 23 mai 2013, ora 17:30, la sediul Jockey Club Român, din str. Episcopiei, nr. 9, Bucureşti.

Niciun comentariu: