StatCounter

sâmbătă, 24 august 2013

Apariție editorială: Nicu Popescu, Politica externă a Uniunii Europene și conflictele post-sovietice

„Cartea de față reprezintă un ghid fundamental al politicilor UE de gestionare a conflictelor din spaţiul post-sovietic. Lucrarea se focalizează asupra politicilor UE legate de conflictele din Abhazia, Osetia de Sud, Transnistria și Karabahul de Munte și explică o mare parte a interacţiunilor dintre instituţiile UE, statele membre, Rusia și statele post-sovietice […].
Aceasta nu este o carte bazată pe cercetări efectuate într-un birou călduros și confortabil. Nicu Popescu a cutreierat regiunile afectate de conflicte, a luat pulsul procesului intern de elaborare a politicilor de la Bruxelles și a vorbit cu multe persoane care contează în procesul de rezolvare a conflictelor – de la președinţi și mediatori, până la soldaţi și refugiaţi.” Martti Ahtisaari, ex–președinte al Republicii Finlanda,laureat al Premiului Nobel pentru Pace
Despre autor

Nicu Popescu (n. 1981) a fost cercetător și director de program pentru Rusia și Europa de Est la European Council on Foreign Relations (Consiliul European pentru Relații Externe) la Londra (2007-2009, 2011-2012) și consilier pentru politică externă și integrare Europeană al Prim-Ministrului Republicii Moldova (2010 și 2012-2013). Și-a făcut doctoratul în relații internaționale la Universitatea Central-Europeană din Budapesta și a fost cercetător la Centre for European Policy Studies din Bruxelles (2005-2007). A publicat numeroase studii și articole de analiză privind politica externă a Uniunii Europene și relațiile acesteia cu Rusia și spațiul post-sovietic în reviste de specialitate, dar și în publicații ca Financial Times, Wall Street Journal, International Herald Tribune, The Guardian ș.a. Este autor al cărții EU Foreign Policy and Post-Soviet Conflicts, Routledge, 2011.
Informații preluate de pe site-ul Editurii Cartier.

Niciun comentariu: