StatCounter

duminică, 29 ianuarie 2017

Apariție editorială: Mihai Botez, Intelectualii din Europa de Est. Un punct de vedere românesc



„Extrem de documentat politologic, cu o mulţime de referinţe şi note, indiciu al unor bogate şi solide lecturi, eseul lui Mihai Botez încearcă să recapituleze istoria evoluţiilor, condiţiei şi atitudinilor intelectualilor în Estul comunist, dar şi să aproximeze evoluţiilor acestora în noile condiţii în bună parte derivate din gorbaciovism.” […]

„…în aproximativ 140 de pagini extrem de concentrate formulează câteva definiţii pentru o seamă de concepte extrem de importante. Aşa cum ar fi acela de intelectual, de intelectual în comunism, de intelectual critic. Cartea lui Mihai Botez formulează, de asemenea, întrebări şi răspunsuri la câteva chestiuni-cheie. Precum: Intelectualii est-europeni o nouă specie?, Statul naţional-comunist în Europa - realitate şi perspective, Intelectualii est-europeni şi naţional-comunismul - o nouă ofertă de cooperare?, Pentru un nou statut al intelectualilor în Europa de Est: câteva sugestii.”
Informații preluate din articolul semnat de Mircea Morariu în ziarul Adevărul, unde cei interesați pot găsi mai multe detalii, respectiv pe blogul editurii Vremea.

Niciun comentariu: