StatCounter

luni, 16 decembrie 2013

Apariție editorială: Diana Mandache, „Regele Mihai - Album istoric”

„Cartea este un breviar istoric care condensează într-un mod accesibil şi bine documentat o parte importantă a tumultoasei vieţi a MS Regelui Mihai I, personalitate care a marcat în mod semnificativ istoria contemporană a României.

Istoricul Diana Mandache a inclus în această carte o selecţie amplă de fotografii şi documente istorice conturând un inedit şi dinamic portret al Regelui Mihai I. În acest album istoric sunt prezentate trei aspecte importante ale vieţii şi personalităţii Regelui – educaţia şi anii formatori, ceremoniile şi solemnităţile la care a participat în calitate de principe şi de suveran al ţării, petrecerea timpului liber şi hobby-urile, prin intermediul fotografiilor de la evenimentele oficiale, precum şi de la cele private. Alături de imagini este prezentată presa timpului sau documente până acum nepublicate […], dar şi schiţe de amplasament ale trupelor la parade militare sau ale oficialităţilor la ceremoniile religioase, planuri de aşezare la masă ale invitaţilor.”

Informații preluate din articolul semnat de Mădălina Moraru în ziarul Adevărul, unde cei interesați pot găsi mai multe detalii.

Niciun comentariu: