StatCounter

vineri, 9 octombrie 2009

Expozitie de fotografie Andrei Pandele

Expozitia de fotografie Made in Romania a lui Andrei Pandele, în care sunt prezentate imagini din perioada comunismului românesc poate fi vizitată la Sala Dalles  în perioada 9-27 octombrie, zilnic, între orele 11:00 şi 21:00.

Made in Romania este prima expozitie a lui Andrei Pandele organizata vreodata la noi in tara de o galerie privata de arta (Karousel) care, de altfel, il si reprezinta aici pe artist. Fotografiile au mai fost expuse si cu ocazia avanpremierei filmului Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!, pe 24 septembrie.

Karousel reuneste in spatiul expozitional de la Dalles lucrari realizate in anii '70-'80 si cateva chiar in anii '90, dintre care mai mult de jumatate sunt expuse in premiera in Romania, lucrari ce surprind stilul de viata din acea perioadă.

Fotografiile lui Andrei Pandele reusesc sa recupereze stari, locuri, chipuri de dinainte de 1989, un intreg stil de viata pe care multi il credeau de neclintit.
Vizitatorii vor regasi, la parterul si etajul galeriei Dalles, 85 de lucrari de dimensiuni relativ mari (47 x 70 cm), in serii limitate de 10 exemplare, disponibile spre achizitionare.
Andrei Pandele are un portofoliu impresionant, avand la activ numeroase expozitii de fotografie in intrega lume, iar lucrarile sale au fost achizitionate in colectii private internationale. 

Arhitect de profesie, el este membru al Asociatiei Artistilor fotografi din 1973, artist AFIAP din 1981 si membru fondator al Asociatiei Presei Sportive din 1990. Andrei Pandele a colaborat cu Associated Press si Sigma in 1990. Este reprezentat in Europa de collectif est/ost, iar in Romania de Galeria Karousel.
Made in Romania - iunie 1986 - MahmudiaMade in Romania - iunie 1986 - Mahmudia
Foto: Andrei Pandele

Reintoarcerea triumfala - iulie 1983 - Dr. Taberei
Reintoarcerea triumfala

Militia romana
Militia romana