StatCounter

miercuri, 12 martie 2014

Apariție editorială: Marius Silveșan, Bogdan Emanuel Răduț, Cultele neoprotestante și drepturile omului. Un strigăt la Radio „Europa Liberă” (aprilie 1977)

„Cine nu-și cunoaște trecutul nu poate înțelege prezentul și nu va putea să vadă viitorul, spunea marele istoric și om politic Nicolae Iorga. Plecând de la această dorință de cunoaștere, lucrarea Cultele neoprotestante și drepturile omului în România (Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2014) are ca scop prezentarea unui episod din lupta creștinilor evanghelici din România (baptiști, creștini după Evanghelie, penticostali) pentru câștigarea unor drepturi religioase. Tema centrală a cărții o reprezintă acțiunea de protest inițiată de 6 creștini evanghelici români, cunoscută popular sub denumirea de Scrisoarea celor 6. Documentul protest, cum a fost considerată această scrisoare, purta numele de Cultele neoprotestante și drepturile omului în România. Semnată de figuri proeminente precum Pavel Nicolescu, Aurel Popescu, Silviu Cioată, Constantin Caraman, memoriul de protest a fost difuzat la Radio Europa Liberă în data de 2 aprilie 1977.

Expoziţie de fotografii şi documente din arhiva Securităţii, la 55 de ani de la procesul și execuția membrilor grupului de rezistență condus de Toma Arnăuțoiu



Miercuri, 19 martie 2013, ora 17, în spaţiul expoziţional permanent al Memorialului Sighet la Bucureşti, Memoria ca formă de justiţie din str. J.L. Calderon nr. 55, Ioana Raluca Voicu Arnăuţoiu va prezenta o expoziţie de fotografii şi documente din arhiva Securităţii, la 55 de ani de la procesul și execuția membrilor grupului de rezistență condus de Toma Arnăuțoiu.