StatCounter

joi, 13 iunie 2013

Conferință „Din temnițe spre sinaxare”



Marți, 25 iunie 2013, de la ora 18.00, în Studioul Horia Bernea a Muzeului Național al Țăranului Român, va avea loc conferința Din temnițe spre sinaxare, închinată tuturor mărturisitorilor care au ales să moară pentru Hristos în temnițele comuniste.
Vor vorbi: Demostene Andronescu (fost deținut politic, poet), Danion Vasile (teolog, scriitor), Ciprian Voicilă (sociolog).
Moderator: dr. Mihai Gheorghiu.
„Toți aceștia care au pătimit în închisori au fost mielul de jertfă pentru iertarea păcatelor poporului român. Ei au fost aruncați în gura celor fără de Dumnezeu, ca să ispășească păcatele noastre, ale tuturor. Ei s-au jertfit pentru noi. Și chiar dacă acuma se pune problema ca să fie trecuți în rândul sfinților, ei nu trebuie să fie trecuți în rândul sfinților. Ei sunt sfinți, prin sacrificiul lor”. (ÎPS. Arhiepiscop Justinian Chira)

O nouă apariţie editorială: Copilăria, ca luptă de clasă

În colecţia „Istorie Orală” a Centrului Internațional de Studii asupra Comunismului ce funcționează în cadrul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței a apărut volumul cu numărul 23, Copilăria, ca luptă de clasă.
Despre acest volum, Ana Blandiana afirmă: „Născut din sedimentarea unor aduceri aminte a căror durere este aproape la fel de greu de suportat, acum, după o jumătate de secol, ca şi în realitatea lor uluitoare, mozaicul de drame pe care îl reprezintă acest volum încearcă să transmită spre generaţiile următoare, dându-i astfel un sens, o istorie nu numai plină de cruzime, ci şi absurdă, o istorie a cărei singură utilitate este neuitarea.”