StatCounter

joi, 2 mai 2013

Masă rotundă: „70 de ani de la bătălia de Stalingradului și bătălia de la Kursk. Context international, aspect politice și militare”

Miercuri, 15 mai, orele 11-13, Centrul de Studii Ruse și Sovietice „Florin Constantiniu” din cadrul Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, organizează masa rotundă cu tema „70 de ani de la bătălia de Stalingradului și bătălia de la Kursk. Context international, aspect politice și militare”.
Evenimentul va avea loc la sediul INST, str. Grigore Cerchez, nr. 16, sect. 1.

Apariție editorială: Larry L. Watts, Cei dintâi vor fi cei din urmă. România și sfârșitul Războiului Rece

«„Cei dintâi vor fi cei din urmă. România și sfârșitul Războiului Rece”, continuarea volumului „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni”, se constituie într-un demers absolut necesar a istoriei recente a României ca actor pe scena internaţională. Şi de această dată, Larry Watts ne oferă un studiu chintesenţial, vital pentru a ne apropia de adevăr aflat în spatele uimitoarei apoteoze a regimului Ceauşescu în 1978, şi transformărilor survenite până în ajunul prăbuşirii acestuia, incapabil de acomodare la o nouă conjunctură internaţională, în 1989.»
«Istoricul Larry L. Watts a deschis un capitol cu totul nou în istoriografia românească. Cele două volume ale Dr. Watts, schimbă radical perspectivele solid statornicite privind raporturile dintre Blocul răsăritean şi Republica Socialistă România. Autorul demonstrează convingător nevoia de a le reconsidera şi a le regândi în ansamblul lor. Analiza, care îndeamnă la citit, dezvăluie capcanele multiple ale istoriei contemporane. În aceste vremi de repetate apăsări asupra lumii cărţilor şi societăţii româneşti, Editura RAO ne oferă o operă de substanţă, o lucrare-reper a istoriografiei noastre.»
Informații preluate de pe site-ul Librarie.net.