StatCounter

miercuri, 17 noiembrie 2010

IICCMER lansează trei volume la Gaudeamus


În cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, IICCMER va lansa trei volum:
- în 20 noiembrie, la standul editurii Humanitas- Cristian Vasile, Literatura si artele în Romania comunistă, 1948-1953
 - în 19 noiembrie, la standul editurii Curtea Veche, volumele Grigore Gafencu, Învăţăturile istoriei. Articole, discursuri şi interviuri din presa exilului, şi Doina Jela, Cazul Nichita Dumitru. Încercare de reconstituire a unui proces comunist (29 august - 1 septembrie 1952).


Nicoleta Ionescu-Gură, Dimensiunea represiunii din România în regimul comunist. Dislocări de persoane și fixări de domiciliu obligatoriu, Corint 2010

Joi 18 noiembrie 2010, orele 16,30 la standul editurii Corint din cadul Târgului de carte Gaudeamus are loc lansarea cărții Dimensiunea represiunii din România în regimul comunist. Dislocări de persoane și fixări de domiciliu obligatoriu, semnată de Nicoleta Ionescu-Gură, cercetător în cadrul Consiliului Național Pentru Studierea Arhivelor Securității.

Simona-Maria Pop - „Adrian Marino - Vârstele devenirii” - ediţia a II-a revăzută şi adăugită

În luna aprilie a acestui an Simona Pop a publicat o lucrare monografică avându-l ca subiect pe Adrian Marino („Adrian Marino - Vârstele devenirii”), volum având la bază o teză de doctorat susţinută de autoare în 2009. Acum Simona Pop revine cu a doua ediţie, revăzută şi adăugită, însoţită de un volum nou „Adrian Marino - obsesia trecutului” (un dosar de presa interpretat al scandalului mediatic din 2010 legat de colaboraţionismul lui Adrian Marino).
Cele două volume urmează a fi lansate la Târgul de carte Gaudeamus, în 19 noiembrie 2010, ora 17.30 la standul Galaxiei Gutenberg.