StatCounter

miercuri, 21 martie 2018

Apariție editorială: Antonio Faur, Mişcarea de rezistenţă anticomunistă din sudul Bihorului. Grupul Ștefan Popescu (1946-1950). Mărturii documentare inedite

Volumul, apărut la Editura Mega din Cluj-Napoca, este o continuare a unor cercetări începute de autor în urmă cu peste 25 de ani și conține o prezentare etapizată a preocupărilor istoriografice privind rezistența anticomunistă din zonă precum și 81 de documente din Arhiva CNSAS, care aduc date noi și oferă o mai bună înțelegere a constituirii, evoluției și efectelor pe care Grupul Ștefan Popescu le-a avut.

Apariție editorială: Smaranda Vultur, Germanii din Banat prin povestirile lor

A apărut recent ediţia a II-a revăzută și adăugită a volumului coordonat de Smaranda Vultur, Germanii din Banat prin povestirile lor, care reunește „interviuri autobiografice și studii antropologice despre minoritatea germană din Banat, care creionează imaginea de ieri și de azi a unei etnii, precum și repere importante ale istoriei sale sociale. Prin interviurile de tip povestea vieții sunt prezentate destine individuale, obiceiuri, tradiții, locurile rămase în memoria etnicilor germani, precum și odiseea celor deportați în URSS în 1945 și în Bărăgan în 1951.