StatCounter

sâmbătă, 14 mai 2011

Ziua Memoriei - 2011 la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei

Fundaţia Academia Civică anunţă că şi în acest an va organiza la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din oraşul Sighetu Marmaţiei Ziua Porţilor Deschise, o zi a celor ce au trecut prin închisorile şi deportările comuniste sau au luptat în rezistenţa împotriva comunismului. Această zi de reculegere se va desfăşura la 2 iunie, de Sărbătoarea Înălţării Domnului, odată cu Ziua Eroilor. Cei ce vor să participe vor fi primiţi la Memorialul Sighet (str. Corneliu Coposu nr. 4) în dimineaţa zilei de joi, 2 iunie.
Sunt aşteptaţi la aceste manifestări foşti deţinuţi politici, deportaţi, familiile şi prietenii lor, ca şi toţi cei ce n-au renunţat la amintirea suferinţei. Cei care au posibilitatea sunt rugaţi să aducă un pumn de pământ din locurile unde s-a murit, pentru a fi depus în urnele din Cenotaful eroilor, aflat sub altarul din cimitir.
Programul manifestărilor:

Simpozionul internaţional „THE MEMORY OF THE WORLD WAR II”

Între 14 şi 18 mai 2011 are loc la Universitatea Pedagogică de Stat din Chişinău, Republica Moldova, un simpozion internaţional având ca subiect memoria celui de-al II-lea Război Mondial.
Pentru cei interesaţi, redau mai jos programul manifestaţiei.