StatCounter

duminică, 18 decembrie 2016

Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute


Muzeul Municipiului București a deschis „Muzeul Vârstelor” - povestea fiecăruia dintre noi, de la copilărie la senectute. „Este primul proiect expozițional al unui muzeu cu profil de antropologie urbană din România.
Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute este o poveste atât despre intimitate, cât și despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureștiul drept studiu de caz.

CfP: Conferința „Istoria socială a comunismului românesc. Surse, metodologii, abordări, perspective”, Cluj-Napoca, 4-5 mai 2017

Organizator: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc
Parteneri: Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Centrul de Studiere a Populației, Universitatea „Babeș-Bolyai”
În ciuda unei abundențe editoriale, vizibilă în ultimele aproape trei decenii, spațiul istoriografic românesc a rămas totuși prea puțin deschis către cercetările care abordează istoria recentă în general, și cea a regimului comunist în mod special, din perspectiva socialului – de jos în sus, aducând în discuție individul, anonimul istoriei, și depășind paradigma holistică a unei societăți monolitice, imobile și incapabile de a reacționa în fața unui regim care era capabil să controleze totul.