StatCounter

marți, 25 octombrie 2011

Conferinţă susţinută de Jean Delumeau la NEC

Miercuri, 26 octombrie 2011, ora 17.00 la Colegiul Noua Europă va avea loc conferinţa „La recherche du Paradis”, susţinută de Jean Delumeau.
Jean Delumeau este unul dintre cei mai cunoscuţi istorici contemporani, profesor onorific la College de France,  membru al Institut de France şi al Academie des Inscriptions et Belles Lettres.
Conferinta este co-organizată împreună cu Universitatea din Bucureşti, Fundaţia Culturală „Erbiceanu” şi Centrul de Istoria Imaginarului din cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti.
Evenimentul va avea loc la Colegiul Noua Europă, Str. Plantelor 21, Tel: 021 307 99 10.

Un eveniment cultural de excepţie la Timişoara

La mulţi ani, Majestate!

Un personaj tragic, cum îl numesc unii, dar care a reprezentat pentru milioane de români în anii comunismului un reper şi speranţa în mai bine. Nu puţini sunt cei care au plecat în munţi şi şi-au dat viaţa cu speranţa că, mai devreme sau mai târziu, i se va face dreptate şi va reveni în fruntea ţării. Iar în ultimii 21 de ani a reuşit să fie un model de normalitate într-o societate confuză, cu un sistem de valori bulversat. A fost un creator de istorie şi indiferent ce vor spune unii sau alţii, locul lui în istorie va rămâne unul bine definit.
 Deşi sunt republican, îi urez Majestăţii Sale Regele Mihai „La mulţi ani, cu sănătate!”.