StatCounter

miercuri, 16 noiembrie 2016

Lansare de carte la București: Imaginea etnicilor germani la românii din Transilvania după 1918. Studiu de caz: județele Hunedoara, Alba, Sibiu. Cercetare de istorie orală

Joi, 24 noiembrie, ora 18.30 la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București (Str. Batiștei, nr. 15) va avea loc lansarea volumului Imaginea etnicilor germani la românii din Transilvania după 1918. Studiu de caz: județele Hunedoara, Alba, Sibiu. Cercetare de istorie orală.
Vor lua cuvântul: dr. Zoltán Rostás, dr. Florian Banu, dr. Laura Gheorghiu și subsemnatul.
Evenimentul este organizat de Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Editura Cetatea de Scaun.
Mai multe detalii despre volum aici.

Apariție editorială: Revista „Archiva Moldaviae”, vol. VIII/2016

A apărut vol. VIII/2016 din Revista „Archiva Moldaviae”, care conține studii de istorie, amintiri/interviuri, documente, recenzii, note bibliografice și prezentări ale vieții științifice semnate de 36 de autori, pe teme diverse. Din zona istoriei recente remarc: memoria Holocaustului; religie, politică și chestiunea identitară pe cele două maluri ale Prutului în prima jumătate a secolului XX; pactul Hitler-Stalin în perspectiva istoriei, memoriei și dreptului internațional; comunismul est-european postbelic, unde sunt tratate problema consilierilor sovietici în Polonia, educația și știința din RSSM și România în perioada sovietizării; România comunistă văzută de la Paris, în 1977-1989.