StatCounter

miercuri, 9 aprilie 2014

Dezbatere despre literatura în comunism și postcomunism: „Oglinzi ale realului şi literaturi în oglindă. Reprezentări ale comunismului în literatura română”


„Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) organizează vineri, 11 aprilie, începând cu ora 16.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană nr. 5, Bucureşti), cea de-a doua întâlnire din seria de dezbateri dedicate literaturii, Oglinzi ale realului şi literaturi în oglindă. Reprezentări ale comunismului în literatura română, care îi va avea ca invitaţi pe regizorul şi scenaristul Stere Gulea şi Dan Lungu, scriitor şi sociolog.” Alături de aceștia vor lua cuvântul Bianca Burţa-Cernat (Observator cultural), Ovidiu Şimonca (Observator cultural) şi Camelia Runceanu (IICCMER).
„Evenimentul face parte dintr-o serie de dezbateri dedicate locului şi rolului literaturii în spaţiul intelectual românesc, concepută de IICCMER în vederea unei mai bune înţelegeri a modului în care literatura a evoluat în ultimele decenii şi a practicilor literare din perioada comunistă faţă de cele din postcomunism.”
Informații preluate de pe site-ul IICCMER.