StatCounter

marți, 24 mai 2011

Şcoala de Vară IRIR – 2011: A fost comunismul o formă de modernizare a societăţii?

     Ce este şcoala de vară IRIR? Şcoala de vară IRIR este un program educaţional care se adresează masteranzilor şi doctoranzilor interesaţi de trecutul recent al României. Pe perioada celor cinci zile, participanţii vor avea ocazia de a lua parte la dezbateri, conferinţe, proiecţii de film, workshop-uri, excursii tematice etc. În prezenţa unor reputaţi specialişti (istorici, politologi, sociologi, critici de artă, publicişti etc.), tinerii vor avea prilejul de a-şi prezenta ideile răspunzînd la întrebarea, în ce măsură comunismul a fost o formă de modernizare a societăţii româneşti.
Unde şi când? Moeciu de Sus (jud. Braşov), 28 august-2 septembrie 2011
Pe cine contăm? 20 de masteranzi şi doctoranzi din domeniile istorie, ştiinţe politice, filosofie, arhitectură, artă, drept, jurnalism, teologie, litere, sociologie, psihologie, interesaţi de trecutul recent al României.

Conferinţă susţinută de filosoful şi disidentul maghiar Gáspár Miklós Tamás la Bucureşti

     Gáspár Miklós Tamás (născut la Cluj în 1948), unul dintre cei mai importanţi intelectuali din Europa de Est, este invitat în cadrul proiectului Conferinţele CriticAtac, organizat de CriticAtac în colaborare cu Fundaţia Friedrich Ebert România. Conferinţa  Noul război civil european are loc vineri  27 mai, ora 10.00 la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative / Strada Povernei nr. 6 / Sala 12 şi este moderată de Vasile Ernu & Andrei Ţăranu.
      Mai multe despre autor