StatCounter

vineri, 1 februarie 2013

Atelierele CSIC. Metode de cercetare a istoriei contemporane

Te interesează istoria contemporană? E mai mult decât un hobby? Vrei să faci cercetare? Vrei să ştii mai multe despre arhive, interviuri, cum să scrii un proiect, cum să obţii granturi de cercetare sau cum să ţii o prezentare?
Înscrie-te la Atelierele CSIC!
Din februarie până în mai, în cadrul a şase cursuri, poţi discuta cu cercetători de la instituţii renumite, dar şi cu profesionişti din alte domenii, despre cum se face cercetare astăzi!
Pentru mai multe detalii, intră pe www.fenomenulpitesti.ro.
Dacă ai întrebări, scrie-ne la alina.urs@istoriecontemporana.ro.
Şi dacă te gândeşti că ai prieteni interesaţi, poţi să dai share! (facebook)
Un proiect al Centrului de Studii în Istorie Contemporană, sprijinit de Fundaţia Konrad Adenauer, Librăria/Cafenea Predania şi Grupul Filos.

Dezbatere: Evoluții sociale postbelice: comunism versus democrație


Fundația Creștin-Democrată în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și Asociația pentru Promovarea Culturii și Responsabilizare Civică are plăcerea de a invita pe cei interesați, joi, 7 februarie 2013, ora 18.00,  la dezbaterea:   Evoluții sociale postbelice: comunism versus democrație Comunismul ca proiect de modernizare a societății, Moștenirea comunismului.
Vor participa: Teodor Baconschi și Adrian Cioroianu. Moderator: Cătălin Raiu.
Evenimentul va  avea loc la Institutul Verde (Str. Lipscani nr. 19, intersectia cu Calea Victoriei).

Vasile Radu, Raiul pe pământ, Vremea, 2012



„Din 1990, după câţiva ani de documentare, a început un proiect mai vast, un şir de romane ce zugrăvesc destinul unei familii trăitoare în România întunecată a celei de-a doua jumătăţi a veacului XX, acolo unde „copiii infernului îţi smulgeau cu cleştele din carne ceea ce doreau să audă şi mulţi dintre cei ce le încăpeau pe mâini mărturiseau fapte pe care nu numai că nu le făcuseră, dar nici în cele mai îndepărtate unghere ale minţii lor nu le concepuseră”. Raiul pe pământ este cea de a treia apariţie a acestui şir început în 2010 cu Oameni fără scăpare şi urmat, în 2011, cu Felix în valea umbrei morţii.”
Despre autor: